Vakantiehuizen Dordogne


vakantiehuizen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Vakantiehuizen Dordogne
Genieten
Alleen al voor het eten zou je een keer in een vakantiehuis in de Dordogne willen verblijven. De rivier de Dordogne, die de streek zijn naam geeft, zorgt voor forel en rivierkreeft op het menu. De Franse koks weten deze lekkernijen op uiteenlopende manieren klaar te maken. In het najaar kun je ook van truffels en verschillende paddenstoelen genieten. Dit is ook een geschikt seizoen voor liefhebbers van wildgerechten. Het hele jaar door kun je hier terecht voor de wijnen die in de streek geproduceerd worden, waaronder Bergerac. Dat kan op een typisch Frans terrasje, maar ook op het balkon of terras van je vakantiehuis in de Dordogne.

Het departement Dordogne is verdeeld in vier regio´s, die ieder een eigen sfeer en zelfs een eigen kleur hebben. Périgord Blanc is de witte streek, waar het kalksteen van de ondergrond aan de oppervlakte komt. Het is een glooiende streek met brede valleien en fraaie weides. Staat je vakantiehuis in de Dordogne in de Périgord Vert? Dit is een groene streek met diepe valleien. Hier ontspringen talloze beken en rivieren. Je kunt er wandelen langs watervallen. Ook is het op verschillende plaatsen mogelijk om te wildwaterkanoën. Périgord Poupre betekent letterlijk de purperen Périgord. Deze streek rondom de plaats Bergerac is namelijk een bekende wijnstreek. Tot slot is er nog de Périgord Noir, de zwarte streek met dennen- en eikenbossen. In het najaar is dit ook de streek van het ´zwarte goud´: truffels.

Bezienswaardigheden
Hoe fijn je in de Dordogne ook kunt wandelen, baden en varen, het is ook een uitstekende streek voor sightseeing. Maak vanuit het vakantiehuis in de Dordogne bijvoorbeeld een tocht langs idyllische dorpjes als Monpazier, Domme en Belvès. Je kunt er door middeleeuwse straatjes wandelen en lekker op een terrasje zitten. Verder liggen er honderden kastelen en landhuizen in de streek. Wat ook leuk is: breng een bezoek aan een van de overdekte markten. Sla er verse ingrediënten in en maak daarmee in je eigen vakantiehuis in de Dordogne een heerlijke maaltijd klaar.

Een van de aardigste steden van de Dordogne is de hoofdstad Périgueux. Hier woonden al voor het begin van onze jaartelling mensen. In de Romeinse tijd had de stad meer dan 10.000 inwoners. Een deel van de Romeinse stadsmuren, een toren en het amfitheater zijn bewaard gebleven. De kathedraal van Périgueux torent boven de stad uit. De kerk trok in de middeleeuwen al veel bezoekers. De stad ligt op de pelgrimsroute richting Santiago de Compostela. Treed tijdens je verblijf in een vakantiehuis in de Dordogne in hun voetsporen en breng de kerk een bezoek. De binnenstad van Périgueux ligt vol statige bouwwerken uit de Renaissance. Enkele voorbeelden die je kunt gaan bekijken zijn het Maison du Consul, Maison Ribette en het Maison du Pattissier. Ook kent de stad een uitstekend museum over de plaatselijke geschiedenis en archeologie.

Gites Dordogne - de leukste gites in frankrijk
Gites dordogne een compleet overzicht met gites in geheel frankrijk en als eigenaar kunt u uw vakantiehuis geheel gratis op laten memen op onze site
http://www.gitesdordogne.nl/

Luxe vakantiehuis Dordogne in Frankrijk
Vakantiehuizen in frankrijk in de dordogne. luxe vakantiewoningen, villa's en kastelen te huur in de dordogne in frankijk. huur uw eigen exclusieve luxe vakantiehuis in de dordogne, frankrijk. geniet van de rust, het verwamde zwembad, vanuit uw vakantiehuis.
http://www.luxevakantiehuis-dordogne.com/

Vakantiehuizen Dordogne
Vakantiehuizen dordogne de site voor een sfeervol vakantiehuis dordogne voor uw geslaagde gezinsvakantie of gewoon een vakantie met zijn twee
http://www.dordognevakantiehuizen.nl/

Vakantiehuizen in de Dordogne
Overzicht van vakantiehuizen en gites in de dordogne, frankrijk
http://www.dordogne.nl/vakantiehuizen_in_de_dordogne.htm

Vakantiewoningen Dordogne Frankrijk
Vakantiewoningen Dordogne Frankrijk
http://www.maisonbleue.net/

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid