Vakantiehuizen Zweden


vakantiehuizen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Vakantiehuizen Zweden
Fraaie natuur
Van het glooiende, vruchtbare land in het zuiden tot de uitgestrekte naaldbossen in het noorden: als je van de natuur houdt is een vakantie in Zweden een goed idee. In het uiterste zuiden is het land nog vrij open. Een groot deel wordt als landbouwgrond gebruikt. Tussen de akkers en weilanden zie je talloze wilde bloemen. Hoe verder noordwaarts je vakantiehuis in Zweden staat, hoe groter de kans dat je in een bosachtig gebied verblijft. In zuidelijk- en centraal Zweden gaat het dan meestal om productiebos. Nog verder naar het noorden kom je steeds meer ongerepte natuur tegen. Langs de grens met Noorwegen heeft het land een bergachtig karakter.
In Zweden geldt het allemansrecht. Dit betekent dat je zonder toestemming iemands privégrond mag betreden om van de natuur te genieten. Deze vrijheid maakt het verblijf in een Zweeds vakantiehuis extra aantrekkelijk. Het is wel de bedoeling dat je je aan een paar regels houdt. Je mag niet in de buurt van woningen komen, geen eigendommen beschadigen en geen landbouwgewassen vernielen. In een aantal gebieden mag je geen vuur stoken of honden los laten lopen. Sommige plantensoorten zijn beschermd. Die vormen de uitzondering op de regel dat je vrij bloemen, bessen en paddenstoelen mag plukken.

Meren en scheren
Je vakantiehuis in Zweden zal nooit ver van een meer staan. Er zijn namelijk bijna 100.000 meren in het land. Sommige daarvan, zoals Vänern en Vättern, zijn behoorlijk groot. De meeste zijn klein en overzichtelijk. Wanneer je het geluk hebt dat je vakantiehuis direct aan een meer ligt, kun je ´s ochtends direct het water induiken. Ook wanneer je wat verder van het water verblijft, zal het je weinig moeite kosten om een privémeertje op te zoeken.
Zweden heeft niet alleen veel meren, maar ook nog eens een lange kustlijn. De beroemde scherenkust bij Stockholm bestaat uit duizenden eilandjes. Ook Stockholm zelf is op een reeks eilanden gebouwd. Niet voor niets noemen ze de hoofdstad het Venetië van het noorden. Ook andere belangrijke steden liggen aan het water. De grote havenstad Göteborg ligt aan de westkust. Helsingborg ligt direct tegenover Denemarken. Umea, de belangrijkste stad van het noorden, ligt aan de Botnische Golf. En het gezellige, historische Visby ligt op het grote eiland Gotland.

Zweden in de winter
Zweden is in de zomer een heerlijk vakantieland. Maar ook in de winter zijn er goede redenen om een vakantiehuis in Zweden te reserveren. In de donkere dagen hangt er een heel eigen sfeer over het land. In de huizen zorgt een gezellig haardvuur voor warmte. Alle winkels zijn vanzelfsprekend verlicht. En het landschap ligt bedekt onder een dikke deken van sneeuw. Het lichtjesfeest ter ere van Sint Lucia (13 december) en de combinatie van het Midwinterfeest en Kerstmis zijn bijzondere gebeurtenissen die je een keer meegemaakt moet hebben. Daar komt nog bij dat Zweden een bijzonder kindvriendelijk wintersportland is. Je kunt er met de hele familie lekker skiën, langlaufen, sneeuwwandelen of sleeën. Ook een tochtje met een getrokken slede behoort tot de mogelijkheden.

Reis en toeristische informatie over Zweden
Visitsweden (het officiële zweedse bureau voor toerisme) biedt toeristische informatie over zweden voor consument, pers en travel trade.
http://www.visitsweden.com/zweden/

SwedCottages Vakantiehuizen Zweden
SwedCottages verhuurt vakantiehuizen in Zuid zweden. Onze vakantiehuizen liggen in de provincie Småland. Veelal liggen onze huizen aan of vlak bij een meer. De grote meren Åsnen en Mien zijn de grote trekpleisters in het zuiden van Småland
http://www.swedcottages.se

Vakantie Zweden - Boek bij Buro Scandinavia
Boek uw vakantie naar zweden bij de specialist buro scanbrit. ruim aanbod autovakanties, uitgebreide informatie, complete reizen
http://www.buroscanbrit.nl/vakantie/zweden

Vakantie in Zweden
Dé site voor uw vakantiewoning, stuga, ferrienwohnung hollidaycottage, hotel of camping op de mooiste plekjes in zweden
http://www.vakantieinzweden.com/

Vakantiehuisje in Zweden
Boek uw vakantiehuisje in zweden hier en kies uit talrijke prachtige vakantiehuizen. wij hebben een breed assortiment in heel europa. als u op vakantie wilt in een vakantiehuisje in zweden, vindt u hier het beste overzicht. vind en boek online – gemakkelijk en snel
http://www.cofman.nl/zweden/

Vakantiehuizen - Tophomes
Vakantiehuizen zweden: zwemmen, wandelen, sporten, musea bekijken, attraktieparken bezoeken, dit alles is pas echt vakantie vieren. vakantie
http://www.tophomes.nl/home/528/752.html

Vakantiewoningen in Zweden - EuroCottage.com
Vakantiehuis zweden? vind de mooiste vakantiehuisjes en vakantiehuizen in zweden. boek uw vakantiehuis in zweden in 2013 gemakkelijk en snel!
http://www.eurocottage.com/nl/Zweden

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid