Vakantiehuizen Spanje


vakantiehuizen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Vakantiehuizen Spanje
De Spaanse costa´s
Veel mensen kiezen voor een vakantie in Spanje vanwege zon, zee en strand. Spanje heeft dan ook heel wat te bieden, van de Costa Brava in het noorden tot de Costa del Sol in het Zuiden. Ook de kusten van eilanden als Majorca en Ibiza zijn zeer de moeite waard. Veel jongeren voelen zich aangetrokken tot de uitgaansgelegenheden die bij verschillende badplaatsen te vinden zijn. Ook voor gezinnen met kinderen zijn de Spaanse costa´s een mooie vakantiebestemmingen. Een vakantiehuis in Spanje is daarnaast een goede keus voor senioren. Zij kunnen ook buiten de schoolvakanties van het heerlijke Spaanse klimaat genieten.
Een lome, luie vakantie is niet de enige optie. Langs de Spaanse kusten zijn de mogelijkheden om actief bezig te zijn eindeloos. Zo liggen er talloze prachtige golfbanen langs de kust. Beginners kunnen er hun eerste stappen in de golfsport zetten en hun golfvaardigheidsbewijs halen. Gevorderde golfers leren er de fijne kneepjes van het vak. En wanneer je tussen het golfen door in een vakantiehuis in Spanje overnacht, kun je de vakantie helemaal aan je eigen wensen aanpassen. Je kunt aan de costa´s ook allerlei andere sporten beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan paardrijden en fietsen. En natuurlijk aan diverse watersporten, van jetskiën tot windsurfen.

Wandelparadijs
Spanje staat ook bekend als een fraai wandelland. Ieder jaar komen wandelaars uit de hele wereld naar het land om delen van de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te bewandelen. Maar ook andere delen van het Spaanse land zijn geschikt voor wandelaars. Een vakantiehuis in Spanje is dan een goede uitvalsbasis. De Picos de Europa is een grillig gebergte waar achter iedere bocht weer een nieuwe verrassing wacht. Het landschap is er groener dan in de rest van Spanje. De snelstromende riviertjes hebben diepe kloven in het landschap uitgesleten.

In het binnenland van Spanje vind je uiteenlopende aantrekkelijke landschappen: van ruwe berggebieden tot glooiende, halfopen bossen met kurkeiken. Een waar wandelparadijs tref je aan op de Canarische Eilanden. Gran Canaria is een schitterend eiland om overheen te wandelen. Zodra je de badplaatsen verlaat en het binnenland intrekt, ben je in een rustige omgeving. Wanneer die nog niet rustig genoeg is, huur je een vakantiehuis op La Palma, La Gomera of El Hierro. Hier zijn geen grote stranden, dus ook niet veel toeristen. En de natuur is schitterend op deze vulkanische eilanden.

Moren en katholieken
Vanuit een vakantiehuis in Spanje is het niet moeilijk de lange geschiedenis van het land te ontdekken. Zowel in de Pyreneeën als in de Sierra Nevada zijn rotstekeningen te bewonderen die ver voor het begin van onze jaartelling zijn gemaakt. Dat er in de loop van de eeuwen veel verschillende volken interesse in het Spaanse schiereiland hadden, zie je onder andere aan het Romeinse aquaduct in Segovia en het amfitheater in Tarragona. In noord- en centraal Spanje liggen diverse middeleeuwse steden die de moeite waard zijn, waaronder Burgos, León, Ávila en Toledo.
Meer naar het zuiden, in Andalusië, vind je kleine dorpjes die met hun witte huisjes tegen de bergen geplakt lijken. Het zijn van oorsprong Moorse dorpjes, waar islamitische machthebbers tot in de vijftiende eeuw de baas waren. Het hoeft dan ook niet te verbazen wanneer je op verschillende plaatsen nog een oude moskee tegenkomt. Sindsdien is Spanje veranderd in een katholiek land. In de grote steden kun je dan ook reusachtige kathedralen bewonderen. En wie rond Pasen een vakantiehuis in Spanje huurt, zal merken dat dit christelijke feest erg belangrijk is voor de Spanjaarden. Dit is de tijd dat de gelovigen in optocht door de straten gaan.

Steden
Het is een goed idee om een vakantiehuis in Spanje te reserveren dat in of in de buurt van een van de grote steden ligt. In deze steden is vanzelfsprekend van alles te beleven. Wanneer je dan kiest voor een vakantiehuis heb je de tijd aan jezelf: je hoeft met niemand rekening te houden. Een plaats waar betrekkelijk weinig toeristen komen is de hoofdstad Madrid. Het is echter een stad met een bruisend nachtleven. Daarnaast kunnen liefhebbers van kunst hun hart ophalen in Madrid: naast het Prado en het Nationaal Kunstcentrum Reina Sofía zijn er verschillende kleinere kunstverzamelingen. In het Nationaal Archeologisch Museum zijn de belangrijkste voorwerpen uit de geschiedenis van het land bijeengebracht.
Een andere interessante stad die je tijdens een verblijf in heen vakantiehuis in Spanje kunt bezoeken is Bilbao, met zijn wereldberoemde Guggenheim-museum en een uitstekend museum voor schone kunsten. Verder is de stad Barcelona, met zijn bouwwerken van Gaudí en Miró, zijn gotische wijk en de Ramblas erg de moeite waard. In Valencia en Sevilla zijn de Moorse invloeden nog goed merkbaar. In de historische binnensteden staan nog allemaal typisch Moorse bouwwerken. Ook de pleinen met fonteinen ontbreken niet.
Via deze website reserveer je gemakkelijk een vakantiehuis in Spanje. Of je nu op zoek bent naar een luxe villa met eigen zwembad, een landhuis, een eenvoudig appartement of een casa rurale: hier is je verblijf snel en gemakkelijk geregeld.

La Caza - Villa huren Spanje
Vakantiehuizen in spanje van lacaza, uw betrouwbare partner om een villa te huren aan de costa blanca. reserveer uw droomvilla nu veilig online.
http://www.lacaza.nl/

Vakantiehuis Spanje
Vakantiehuis spanje
http://www.taha.nl/vakantiehuis-spanje/

Vakantiehuis in Spanje huren - Belvilla
Vakantiehuizen en vakantiewoningen in spanje zoek & boek je gemakkelijk online bij belvilla! kies je favoriete vakantiehuis of vakantiepark in spanje!
http://www.belvilla.nl/vakantiehuis-spanje

Vakantiehuizen in Spanje - Topic Travel
Vakantiehuizen in Spanje - Topic Travel
http://www.topictravel.nl/vakantiewoningen/spanje

Verhuur van vakantievilla's in Spanje
Vakantievilla's spanje te huur. bij viva-calida.com kunt u 4-6-8-10+ persoons vakantiehuizen, appartementen en vakantievilla's in spanje huren. wij bieden goedkope particuliere vakantiehuisjes of de zekerheid van verhuurorganisaties die aangesloten zijn bij garantiefondsen. huren is makkelijk, online en veilig!
http://www.viva-calida.com/

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid