Vakantiehuizen Waddeneilanden


vakantiehuizen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Vakantiehuizen Waddeneilanden
Per boot of te voet
Verreweg de meeste mensen bereiken hun vakantiehuis op de Waddeneilanden met de boot. De boot naar Texel vertrekt vanuit Den Helder, in de Kop van Noord-Holland. Vanuit Harlingen gaan veerboten naar zowel Vlieland als Terschelling. Vanuit Holwerd vertrekt een schip naar Ameland en voor Schiermonnikoog moet je in Lauwersoog inschepen. Ook tussen de verschillende eilanden varen veerdiensten. Een overtocht duurt tussen de dertig minuten en een uur. Op de schepen kunnen fietsen mee. Auto´s zijn alleen toegestaan op Texel, Terschelling en Ameland. Er is een cafeetje aan boord van de veerschepen, waar je drinken en versnaperingen kunt kopen. Natuurlijk kun je ook met een eigen boot naar een van de Waddeneilanden varen. Ieder eiland heeft zijn eigen jachthavens.

Een andere manier om op een van de Waddeneilanden te komen is door over het wad te lopen. Dit mag alleen onder leiding van een ervaren gids. Met hoge schoenen waad je door ondiep water en wandel je over drooggevallen platen. Je hebt de kans om diverse watervogels en zelfs zeehonden te zien. Wadlopen is alleen geschikt voor mensen met een redelijke conditie. Het kan behoorlijk zwaar zijn om door de zuigende modder te lopen. Wanneer je na het wadlopen in een vakantiehuis op het Waddeneiland wilt verblijven, zoek dan een organisatie die niet alleen wadlooptochten, maar ook vervoer van je bagage verzorgt.

Natuur en evenementen

Alle Waddeneilanden kennen stuk voor stuk een rijke natuur. De zee heeft in de loop van de jaren veel zand afgezet. De stranden zijn dan ook kilometers lang en bijzonder breed. De afzetting van zand gaat overigens nog steeds door: de eilanden ´wandelen´. Wanneer je zelf ook van wandelen houdt, is een verblijf in een vakantiehuis op de Waddeneilanden ideaal. Vanuit je vakantiewoning loop je zo een rustig duingebied in. Ook zit je vaak binnen enkele minuten op het strand. Op verschillende Waddeneilanden zijn natuurreservaten te vinden, waar bijzondere planten- en bloemensoorten, vogels en reptielen voorkomen.

Op welk Waddeneiland jouw ideale vakantiehuis staat, is afhankelijk van je wensen. Texel trekt veel natuurliefhebbers. Op Texel woont een grote kolonie lepelaars. Ook komen er bijzondere kikkers en vlinders voor. Op Vlieland en Schiermonnikoog zijn gemotoriseerde voertuigen in principe niet toegestaan. Zeker buiten het hoogseizoen is het er heerlijk rustig. Terschelling is onder meer bekend van Oerol. Dit theaterfestival vindt ieder jaar aan het begin van de zomer plaats. Het is dan gezellig druk op het eiland. Ameland is een Waddeneiland met veel zandduinen. Ook is het eiland bijzonder vanwege ´t Oerd: een uitgestrekt drasland dat veel vogels aantrekt.

Op de Wadden - Vakantiehuizen
Waddeneilanden en kuststrook, vlieland, terschelling, ameland,schiermonnikoog, lauwersmeer - vakantiehuisjes, appartementen, hotels, tenten, caravans, fietsen, wandelen, vakantie eiland met veel strand, duinen en zee.
http://www.opdewadden.nl/

Particuliere verhuurders op Ameland
Particuliere verhuurders op Ameland
http://www.ameland-site.nl/

Terschelling vakantiehuisjes
Terschelling vakantie eiland - vakantiehuisjes op terschelling, appartementen op terschelling, hotels op terschelling, fietsen op terschelling, wandelen op terschelling, vakantie eiland met veel strand, duinen en zee.
http://www.op-terschelling.nl/

Vakantiehuis op de Waddeneilanden - Belvilla
Vakantiehuizen waddeneilanden boekt u online bij belvilla. kies uw ideale vakantiehuis uit een ruim aanbod vakantiewoningen in waddeneilanden.
http://www.belvilla.nl/vakantiehuis-waddeneilanden-nederland

Vakantiehuizen Waddeneilanden - Aan Zee
Aan zee heeft de gezelligste vakantiehuizen van waddeneilanden. onze vakantiewoningen in waddeneilanden geven u de mogelijkheid een leuk verblijf in een vakantiehuis in waddeneilanden door te brengen.
http://www.aanzee.com/nl/vakantiehuizen/nederland/waddeneilanden/vakantiehuizen-waddeneilanden.html

Vakantiehuizen Waddeneilanden - Boekingservice
Vakantiehuizen Waddeneilanden - Boekingservice
http://www.boekingsservice.nl/vakantiehuis/a/nl/nl/wad/waddeneilanden/0.html

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid