Vakantiehuizen Noorwegen


vakantiehuizen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Vakantiehuizen Noorwegen
Natuur
Noorwegen is een schitterend, bergachtig gebied. Het land rijst hoog boven de Noordzee uit. De kustlijn van Noorwegen is zeer grillig: inhammen dringen diep het land in. Deze fjorden maken Noorwegen wereldberoemd. Daarnaast liggen er nog talloze rotsachtige eilanden voor de Noorse kust. De eilandengroep Lofoten is erg aantrekkelijk voor toeristen. Het is heerlijk om een vakantiehuis in Noorwegen te huren. Dit kan bijvoorbeeld een visserswoning aan de kust zijn, maar ook een houten huisje in de bergen. De rust en de ruimte krijg je er gratis bij.

Het binnenland van Noorwegen is evenzeer de moeite waard als de kust. Het binnenland kenmerkt zich door bergen, bossen en meren. Op diverse plaatsen kom je gletsjers tegen. Ook is het mogelijk om spectaculaire watervallen te bekijken, zoals Feigefossen. Verspreid door het land liggen nationale parken, die de plaatselijke natuur moeten beschermen. Dieren als de bever, de muskusos, de bruine beer en de grijze wolf zijn inheems in Noorwegen. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Noorwegen heb je een redelijke kans om herten en elanden te zien.

Sportief en cultureel
Noorwegen is een zeer geschikte locatie voor een actieve vakantie. Gebruik je vakantiehuis in Noorwegen bijvoorbeeld als uitvalsbasis voor een serie schitterende wandelingen. Langs de kust ligt een aantal natuurlijke havens. Hiervandaan kun je met een zeilboot fraaie fjordentochten maken. Ook zijn er langs de kust verschillende organisaties actief die natuurtochten verzorgen. Een gids neemt je dan mee in een boot om dolfijnen, walvissen of vissen te bekijken. Bergbeklimmers kunnen in Noorwegen hun hart ophalen. ´s Winters zijn activiteiten als skiën en langlaufen mogelijk. Daarnaast behoren tochten met een getrokken slee of een sneeuwscooter tot de mogelijkheden.

Noorwegen kent een aantal zeer levendige steden. Welke je bezoekt is afhankelijk van waar je vakantiehuis in Noorwegen ligt. De hoofdstad Oslo is zeker een bezoek waard. De stad is ruim opgezet en biedt een gezellige mix van oude en moderne gebouwen. In Oslo zijn ongeveer 50 musea gevestigd. Verschillende daarvan liggen op het museumeiland Bygdøy, zoals het Vikingschipmuseum, het Noors Volksmuseum en het Historisch Museum. Wanneer je kiest voor een vakantiehuis bij de Noorse stad Bergen kies je voor het beste uit twee mogelijkheden. Je verblijft hier midden in een prachtig fjordengebied. Daarnaast heeft Bergen zelf ook heel wat te bieden. Het is een gezellige studentenstad met steile straatjes. De oude haven, met zijn houten huisjes, staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst. Een interessante stad in het noorden van Noorwegen is Tromsø. Ook dit is een universiteitsstad. In de plaatselijke musea kom je van alles te weten over de cultuur van de Sami-bevolking.

Hjemme Vakantiewoningen
Hjemme Vakantiewoningen
http://www.hjemme.nl/

Vakantie Noorwegen - Boek bij Buro Scandinavia
Boek uw vakantie naar noorwegen bij de specialist buro scanbrit. ruim aanbod autovakanties, uitgebreide informatie, complete reizen
http://www.buroscanbrit.nl/vakantie/noorwegen

Vakantiehuisjes in Noorwegen - Novasol
Neem een kijkje op de homepage van novasol als u wilt kiezen uit ons uitgebreide aanbod vakantiehuisjes.
http://www.novasol.nl/vakantiehuizen/noorwegen/vakantiehuisjes-noorwegen.html

Vakantiehuizen - EuroCottage.com
Vakantiehuis noorwegen? vind de mooiste vakantiehuisjes en vakantiehuizen in noorwegen. boek uw vakantiehuis in noorwegen in 2013 gemakkelijk en snel!
http://www.eurocottage.com/nl/Noorwegen

Vakantiehuizen - Tophomes
Vakantiehuizen noorwegen: de noren zijn trots op de tradities van hun land en op de unieke schoonheid van hun gletsjers, bergen en fjorden. de
http://www.tophomes.nl/home/528/578.html

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid