Vakantiehuizen Normandie


vakantiehuizen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Vakantiehuizen Normandie
Kust en binnenland
NormandiŽ heeft een lange en gevarieerde kustlijn. In het westen liggen spectaculaire granieten kliffen, die hoog boven de zee uitsteken. In het noorden liggen de kenmerkende krijtrotsen. Daartussenin ligt een gebied met uitgestrekte zandstranden. In deze streek zijn de meeste vakantiehuizen van NormandiŽ te vinden. Ook liggen hier verschillende aardige badplaatsen. In het zuiden, richting Bretagne, ligt een kust met verraderlijke rotsen en zandplaten die bij eb droogvallen. Dit stuk van de kust is minder geschikt voor watersporters.

Het binnenland van NormandiŽ heeft eveneens veel te bieden. Een vakantiehuis in het Normandische binnenland geeft je de kans om lekker tot rust te komen. De Seine zoekt hier met grote bochten zijn weg naar zee. Op beide oevers liggen rustige gebieden waar weides en akkers worden afgewisseld met bosrijke gebieden. Hier liggen diverse aardige dorpjes, ruÔnes van abdijen en de historische stad Rouen. Het hoogste punt van NormandiŽ, op de grens met Bretagne, ligt op 420 meter boven zeeniveau: de Signal dī…couves.
Geschiedenis
Wanneer je in een vakantiehuis in NormandiŽ verblijft moet je moeite doen om niets over de geschiedenis van de streek te weten te komen. De geschiedenis ligt hier bijna voor het oprapen. Het gebied is genoemd naar de Vikingen, oftewel Noormannen, die hier kort na het jaar 900 een succesvolle nederzetting stichtten. Honderdvijftig jaar later waren het deze NormandiŽrs die onder leiding van Willem de Veroveraar de Engelse troon wisten te bemachtigen. Eeuwenlang zijn de geschiedenis van Engeland en NormandiŽ met elkaar verbonden geweest.

Uit deze tijd zijn nog diverse kastelen te bewonderen. Het verhaal van Willem de Veroveraar wordt verteld op het Tapijt van Bayeux, dat in de gelijknamige plaats tentoongesteld is. Liefhebbers moeten het tijdens hun verblijf in een vakantiehuis in NormandiŽ zeker gaan bekijken. In de Tweede Wereldoorlog speelde NormandiŽ eveneens een belangrijke rol. Op de zanderige kust kwamen de geallieerden aan land, die Noord-Frankrijk, BelgiŽ en uiteindelijk ook Nederland zouden veroveren. Nog altijd is er rond de Normandische noordkust veel aandacht voor de gebeurtenissen rond D-day.

Stedentrips
In NormandiŽ liggen verschillende steden en stadjes die een bezoek waard zijn. Rouen is een historische stad vol vakwerkhuisjes. Le Havre is een moderne havenstad, waar je uitstekend vis en zeevruchten kunt eten. In Lisieux liggen enkele monumentale kerken en een fraai kasteel. De middeleeuwse stadsmuren van Saint-LŰ zijn nog intact. De plaatselijke abdij zou door keizer Karel de Grote zijn gesticht. Een vakantiehuis in NormandiŽ kan een mooie basis vormen voor een uitstapje naar de hoofdstad Parijs. Met de trein zit je binnen anderhalf uur in de Franse hoofdstad.

Vakantie NormandiŽ - vacanselect
Vacanceselect: voor uw vakantie met de auto. reserveer uw vakantie naar onze campings, vakantieparken en vakantiehuizen in normandi√ę
http://www.vacanceselect.nl/Vakantie/Frankrijk/Normandie/

Vakantiehuis in NormandiŽ - Belvilla
Vakantiehuizen normandi√ę boekt u online bij belvilla. kies uw ideale vakantiehuis uit een ruim aanbod vakantiewoningen in normandi√ę.
http://www.belvilla.nl/vakantiehuis-normandie-frankrijk

Vakantiehuizen Normandie - Tophomes
Vakantiehuizen normandi√č frankrijk:
http://www.tophomes.nl/home/528/250/fnorm/normandie.html

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid